Want to keep in the loop on the latest happenings at Chabad Nederland. Subscribe to our mailing list below. We'll send you information that is fresh, relevant, and important to you and our local community.
Printed fromChabad.nl
ב"ה

De Parasja met Rabbijn Vorst

TAZ’RIE’A - ME’TSORA

Tsara’at. Geen medische diagnose daarbij. Want het verschijnsel tsara’at is geen vorm van melaatsheid. Maar dan wel de vraag waarom het persé een koheen moet zijn die de tsara’at-diagnose mag stellen?
Vrijwilliger gezocht. Om aan het eind van de ‘reinigingsprocedure’ het voorgeschreven offer in het Heiligdom te brengen. In plaats van de tsara’at-lijder zelf! Wenkbrauwen fronsend, opmerkelijk…
Vragen zijn er om beantwoord te worden. Blijf dus luisteren.
Rabbijn Vorst leert een beschouwelijke tekst uit het boek Tanya voor. Met daarin de - aan de aardse mens gegeven (!) - uitverkoren opdracht na te denken over G.ds Grootheid-Aanwezigheid-Verborgenheid.
Met andere woorden: open staan voor allersoortige G.dsWonderen. Rabbijn Vorst vertelt aansluitend enthousiast over regenwormen die ons groenafval in vruchtbare compost omzetten. En over de bijzondere droom die een Auschwitz overlevende zestig jaar later in het Australisch stadje Darwin had.
Voor de volledigheid: het PoeriemVrouwtje vertelt u op internet over de verschillende bijzondere dagen deze en komende week.
En traditioneel wordt u gewenst een
! ! ! S J A B B AT S J A L O M O E M E W O R A C H ! ! !
met G.ds hulp volgende week opnieuw informatie over de SjabbatSidra!

Looking for older posts? See the sidebar for the Archive.